مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس گفت: به رغم قراردادهای منعقد شده با سرمایهگذاران طی سال گذشته و امسال، این منطقه هنوز ظرفیتهای جدیدی برای سرمایهگذاری در صنایع معدنی، نفت و گاز و صنایع مرتبط با منطقه دارد.
به گزارش روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی وفلزی خلیج فارس ، حسن خلج طهرانی با بیان این مطلب گفت: این منطقه، علاوه بر مزایای منحصربه فرد موجود، تسهیلات مختلفی برای سرمایهگذاران تدارک دیده که میتواند موقعیت مناسبی را برای طرحهای توسعهای در زمینههای یاد شده ایجاد کند.
وی ادامه داد: این منطقه آمادگی استقبال از سرمایهگذاران را در صنایع معدنی، نفت و گاز و صنایع مرتبط با منطقه دارد.
افزایش ۳ برابری جذب سرمایهگذاری
مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با اشاره به افزایش جذب ۳ برابری سرمایهگذاری در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ گفت: افزایش نقدینگی در کشور و هدایت بخشی از نقدینگی به بخش تولید، پایین بودن هزینههای نیروی انسانی و افزایش نرخ ارز از طریق افزایش درآمدهای صادراتی، سبب افزایش تقاضای سرمایه گذاری در سال گذشته شد.
وی افزود: در سال گذشته، ۹ قرارداد سرمایه گذاری و طی ۳ ماه امسال نیز ۶ قرار داد منعقد شده است. طبق اظهار نظر سرمایه گذاران، با تکمیل طرحهای اجرا شده طی ۱۶ ماهه اخیر، میزان سرمایهگذاریها به ۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار و اشتغالزایی به حدود۱۷۰۰ نفر میرسد.
جزئیات قراردادها
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس گفت: طی سال گذشته، قراردادهای واگذاری زمین با شرکتهای سرمایهگذار شامل ستاره سیمین هرمز، گروه گسترش سرمایهگذاری بینالمللی ارزش، ماد شیمی، لاستیکهای صنعتی مبارکه، کرومیت میامی فردوس، یگانه پیشو مکران، دنیای بوره ایرانیان و هومان راهبرد سیستم منعقد شد. وی افزود: این سرمایهگذاران در حوزههای تولید فولاد، آهناسفنجی، اسیدفسفریک، فروآلیاژ، سولفورزدایی از نفت کوره، قیر، تولید نوار نقاله، احداث نیروگاه برق ۲۰۰ مگاواتی و احداث پایانه حمل و نقل سرمایهگذاری میکنند. مجموع سرمایهگذاری آنها نیز بیش از ۴/ ۳ میلیارد دلار است.
خلج طهرانی درباره جزئیات قراردادهای منعقد شده طی سال ۱۴۰۰ گفت: این قراردادها با شرکتهای صنایع ملی مس ایران، بایسته فولاد مالک اشتر، پتروطلای خلیج فارس، سینا گستر زرین، پترو خام کیمیا و آژ ایراک سانا گستر پرگام است که در حوزههای اسید فسفریک، ورق فولاد، شمش سرب و روی، قیر، فرآوری سرباره و حلالهای شیمیایی سرمایهگذاری میکنند.
وی ادامه داد: مجموع این سرمایهگذاریها، حدود ۳۴۵میلیون دلار و ۵۰هزار میلیارد ریال است و برای حدود ۱۰۶۲ نفر به طور مستقیم اشتغالزایی میشود.